Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Ciastka francuskie z jabłkami

Czas: ok. 30 minut (25 to pieczenie)
Ilość porcji: dowolna, w zależności od ilości ciasta
Składniki
ciasto francuskie (np. 2 arkusze)
jabłko (1 na 4 szt.)
cynamon
cukier (po łyżeczce na ciastko)
jajko
cukier puder do podania

Przygotowanie:

Krok 1.
Jabłka obieram (niekoniecznie) i dzielę na 4 części, usuwam pestki a potem każdy kawałek kroję na kilka plasterków.

Ciasto francuskie w tym czasie rozmrozi się, dzielę na kwadraty i smaruje rozkłóconym jajkiem.

Na każdym ciastku kładę plasterki jabłka, posypuję cynamonem i cukrem.

Wstawiam do nagrzanego do 200 C piekarnika i piekę około 25-30 minut (aż będą rumiane).

Przed podaniem lekko posypuję cukrem pudrem, tak by wyglądały jeszcze smaczniej :))
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation